czwartek, 22 października 2020


W KUCHNI PEŁNEJ CUDÓW- "ZEBRA" NIE  Z TEJ ZIEMI

          Jak to się stało, żę w kuchni pojawiła się "zebra" i  na dodatek nie z tej ziemi?  "Zebra" to takie ciasto, jego nazwa pochodzi od ułożenia warstw ciasta jasnego i ciemnego zawierającego dodatek kakao. Nasze zebry zamiast ciemnych pasków miały paski zielone, a to za sprawą szpinaku. Tak, tak szpinaku!!! To  bardzo zdrowe warzywo, zawierające mnóstwo żelaza, witaminę C i magnez, trafiło do naszych "zeberek" w postaci zblendowanego musu i dały im piękny zielony kolor. Dzisiaj szefem grupy "zielonych" był Filip, a grupy "różowej" Maszka. Jedni i drudzy  spisali się świetnie.








Więcej zdjęć z zajęć znajdziesz w galerii

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz