RELACJA Z WYCIECZKI
Dzisiaj byliśmy na całodniowej wycieczce w Brennej. Najpierw w Chlebowej Chacie szukaliśmy odpowiedzi na pytania:
Co trzeba zrobić, aby z małego ziarenka powstał bochen pachnącego chleba?
Z czego powstają ser i masło?
Ile kilometrów muszą przelecieć pszczoły, aby powstał jeden słoik miodu?
Potem własnoręcznie uformowaliśmy podpłomyki, które po upieczeniu w piecu chlebowym skonsumowaliśmy ze smakiem i miodem lub masłem ;-), popijając pyszną kawą zbożową. Posileni wyruszyliśmy na żółty szlak prowadzący z Brennej do Chaty wuja Toma, znajdującej się pod Przełęczą Karkoszczonki*. Podziwialiśmy piękne widoki i oddychaliśmy pełną piersią. To był naprawdę superowy dzień.
* Szlak, którym wędrowaliśmy znajduje się w górach Beskidach, prowadził nas na wysokości regla dolnego czyli poprzez las mieszany (iglasto-liściasty).
Więcej zdjęć z wyprawy znajdziesz tutaj ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz